Windsurfer Badloe vindt verplaatsen Olympische Spelen 'een logische keuze'

LELYSTAD • Za 28 maart 2020 | 13:55 • Zaterdag 28 maart 2020 | 13:55

Windsurfer Kiran Badloe vindt het een logische keuze dat de Olympische Spelen vanwege het coronavirus met een jaar wordt uitgesteld. De Lelystedeling baalt er wel van, maar hij zegt dat het nu niet de juiste tijd is om de Olympische Spelen te houden.

De planning van Badloe en zijn coach Aaron McIntosh richting OS kan nu de prullenbak in. “We hadden een planning uitgeschreven die echt tot op de dag in details geschreven was naar de Olympische Spelen toe”, zegt Badloe.

De windsurfer gaat nu een andere opbouw in. Hoe het programma er voor het komende jaar uit gaat zien weet hij nu nog niet omdat het onduidelijk is hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen. In deze tijd probeert Badloe vooral goed fit te blijven. De trainingen op het water kunnen gewoon doorgaan omdat Badloe alleen het water op gaat. De sportschooltrainingen doet hij nu in een geïmproviseerde sportruimte in zijn huis. De
windsurfer pakte precies een maand geleden zijn ticket voor de Spelen in Japan. Hij werd op 29 februari wereldkampioen in Australië en behaalde toen een startbewijs voor de OS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel