Hockeyer Verga op tijd uit Spanje 'gevlucht'

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 15:19 • Maandag 30 maart 2020 | 15:19

Hockeyer Manuel Verga is deze dagen weer terug in Almere. De speler van Atletico San Sebastiaan kon vorig weekeinde net op tijd terugkomen uit Spanje, vlak voor het vliegverbod tussen beide landen van kracht werd. Verga woont en speelt sinds twee jaar in Baskenland, maar koos ervoor om de corona-crisis in Nederland af te wachten.

Verga wist op het laatste moment Spanje te verlaten, nadat bekend werd dat de grenzen zouden gaan sluiten: "Het was echt van de ene op de andere dag. Ik ben blij dat ik terug ben. Voor mij is het belangrijk om nu hier te zijn. Ik heb liever dat ik het hier nu thuis bij mijn familie ben en deze periode hier kan uitzitten."

Geen afscheid genomen
Door zijn plotselinge vertrek heeft Verga geen afscheid kunnen nemen van zijn vrienden en teamgenoten: "Ja, dat is wel een beetje vervelend. Ik had het liever anders gezien. Ik had graag op een normale manier afscheid willen nemen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik nog even terug kan als het eenmaal overgewaaid is."

Hockeysticks achtergelaten
Verga moest dus hals over kop vertrekken en heeft ook de nodige spullen achtergelaten in San Sebastiaan. Verga lacht: "Ik moest snel alles inpakken en ben ook dingen vergeten zoals mijn hockeysticks. Die laat ik wel over vliegen als het zo ver is".

Lockdown
In Spanje heeft het corona-virus hard om zich heen gegrepen. Het land zit nu al een tijd in een complete lockdown. Volgens Verga is de situatie anders dan in Nederland: "Er heerst daar iets meer paniek. Ik heb daar nog vier dagen met mijn teamgenoten in lockdown gezeten. Je mag daar alleen je huis verlaten om naar de supermarkt te gaan. Op weg naar de supermarkt kan je aangehouden worden door de politie. Dat is ons ook een paar keer gebeurd. Ze zijn heel streng dat je gelijk weer naar binnen moet."

Laatste wedstrijd gespeeld in Spanje?
De Spaanse hockey-competitie ligt, net als de hele sportwereld, stil momenteel. Het is zeer twijfelachtig of de competities nog hervat zullen gaan worden. Het zou dus goed kunnen dat Verga zijn laatste wedstrijd voor Atletico San Sebastiaan al gespeeld heeft. "Ik ben van plan om aankomend seizoen weer in Nederland te gaan hockeyen. Het zou goed kunnen dat ik weer bij de Almeerse Hockey Club ga spelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel