Rechtsback Van Vlerken langer bij Almere City

ALMERE • Wo 8 april 2020 | 14:35 • Woensdag 8 april 2020 | 14:35

Bram van Vlerken heeft bijgetekend bij Almere City FC. De rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract voor de komende twee seizoenen.

De Brabander is blij met zijn nieuwe verbintenis: “Ik denk dat het voor iedereen in de voetballerij een onzekere tijd is. Ik heb natuurlijk de laatste periode veel vanaf de bank moeten toekijken na mijn blessure. Ik ben heel blij dat Almere City veel vertrouwen in mij heeft en met mij richting de eredivisie wil”.

Basisplaats terugpakken

Van Vlerken kwam door een blessure de laatste paar weken voor de competitie niet veel in actie: “Faris Hammouti heeft het goed gedaan op mijn positie. Ik heb natuurlijk wel wat pech gehad met die vervelende blessure. Dan is het lastig als het goed draait om er weer tussen te komen. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen. Ik weet zeker dat als ik fit aan het seizoen start, dat ik dan die plek weer ga terugpakken”.

Rare dagen

De competitie ligt al weken stil en de profvoetballers zitten voorlopig thuis. Van Vlerken probeert zo fit mogelijk te blijven: “Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je gezond blijft en dat de mensen om je heen gezond blijven. Ik houd mij dus zoveel mogelijk aan de maatregelen. Ik woon nu even bij mijn ouders en die wonen aan de bossen: ideaal voor mij om mijn trainingen af te werken en fit te blijven”.

Beter stoppen met huidig seizoen

De KNVB heeft nog altijd de hoop om het huidige seizoen in het betaald voetbal uit te spelen. Bij een akkoord van het RIVM en de overheid mikt de bond op een algemene hervatting in het weekeinde van 19,20 en 21 juni, vrijwel zeker zonder publiek. Van Vlerken: “Mijn persoonlijke mening is dat het misschien beter is om te stoppen en dan weer het nieuwe seizoen te starten, zodat je niet in de problemen komt met de verdere programma’s, ook met het oog op het EK. Er zit natuurlijk ook een financiële kant aan en die is vaak leidend in de voetballerij. Dat zou kunnen betekenen dat we misschien toch nog verder moeten spelen”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel