Seizoen definitief voorbij voor Almere City FC

ALMERE • Di 21 april 2020 | 22:44 • Dinsdag 21 april 2020 | 22:44

Het voetbalseizoen 2019-2020 in de eerste divisie zit er definitief op voor de profvoetballers van Almere City FC. Dit bleek dinsdagavond tijdens de persconferentie van het kabinet en het RIVM over de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Minister president Rutte gaf aan dat er voor 1 september zeker niet meer gevoetbald zal worden, waardoor beide profcompetities niet meer op tijd afgemaakt kunnen worden.

Betaald voetbal valt onder evenementen met een vergunningsplicht, omdat er onder meer veel politie inzet voor nodig is. De KNVB en sommige clubs hadden nog de hoop het seizoen zonder publiek uit te spelen, maar dinsdag bleek dat ook voetballen zonder publiek geldt als een evenement met vergunningsplicht.

Almere City directeur Bes: ''in ieder geval duidelijkheid''
De algemeen directeur van Almere City FC John Bes reageerde dinsdagavond na de persconferentie: ''Het is in iedere geval duidelijk. We weten nu waar we aan toe zijn en dus kunnen we daarop anticiperen. Laten we hopen dat we in de loop van juni weer kunnen gaan trainen en vanaf september wedstrijden kunnen gaan spelen, misschien wel met publiek.''

Directeur Bes hield tot dinsdagavond nog rekening met de mogelijkheid dat de competitie zonder publiek uitgespeeld zou gaan worden: ''Zeker ook door de geluiden uit Duitsland, dat daar de competitie hervat zou worden in mei. Dus daar hadden we zeker ook rekening mee gehouden, maar het is anders gelopen.''

Wel of geen promotie/degradatie ?
De voetbalbond KNVB moet nu met de clubs gaan bepalen hoe het seizoen 2019-2020 zal worden afgewikkeld met betrekking tot promotie en degradatie. Worden er kampioenen aangewezen en mogen Cambuur en De Graafschap (de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie) promoveren naar de eredivisie? Degraderen RKC en ADO Den Den Haag dan vervolgens? Of wordt er net als in het amateurvoetbal een streep gezet door de hele competitie zonder kampioenen en promotie en degradatie?

Almere City: bestaande regeling handhaven
Volgens Almere City John Bes zal de afhandeling van het seizoen niet makkelijk worden: ''Er moeten keuzes gemaakt gaan worden. Dat is natuurlijk nooit makkelijk, maar er is geen ontkomen aan. Daar zal het de komende dagen over gaan. Er is geen bevredigende oplossing. Minst slechte oplossing zou zijn om de bestaande promotie/degradatie regeling te handhaven; oftewel 2 clubs promoveren en 2 clubs degraderen. Als daar niet voor gekozen zou worden, dan eventueel de competitie nietig verklaren. Andere scenario’s zijn wat mij betreft niet verdedigbaar. Ik zou niet weten waarom je wel promoveert en niet degradeert. Ik zou daar geen onderbouwing voor kunnen verzinnen'', aldus een stellige John Bes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel