Van Buren verruilt simulator voor echte raceauto

LELYSTAD • Ma 27 april 2020 | 12:00 • Maandag 27 april 2020 | 12:00

We kennen Rudy van Buren uit Lelystad vooral als beste simulatorcoureur ter wereld, maar hij gaat nu rijden in de Duitse Porsche Carrera Cup. De Lelystedeling wil via deze klasse zo snel mogelijk doorstoten naar de Porsche Mobil 1 Super Cup; de hoogste klasse voor dit type auto.

Door de coronacrisis is het nog onzeker wanneer Van Buren daadwerkelijk zijn debuut gaat maken, maar hij heeft voor 2020 een stoeltje weten te bemachtigen bij het Cartech Motorsport Team. Van Buren hoopt dat hij in augustus van start kan gaan: "Het worden waarschijnlijk zes raceweekenden met drie wedstrijden per weekend in plaats van twee."

McLaren
Van Buren verdiende als beste simulatorcoureur ter wereld in 2017 een jaarcontract bij het Formule1-team van McLaren. Hij werkte daar in 2018. Daarna kwam hij in een zelfde rol terecht bij Mahindra Racing. Het racewereldje is klein en vorig jaar kreeg de Lelystedeling de mogelijkheid te racen in een echte auto op een echt circuit. Dat pakte goed uit, want het leverde hem een contract op bij Cartech. Voor hen gaat hij dus uitkomen in de Duitse Porsche Carrera Cup. De coureur mikt in zijn debuutjaar op een klassering in de top tien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel