Hardloopveteraan Jan Lebbink moet jubileumwedstrijd jaartje uitstellen

TOLLEBEEK • Za 9 mei 2020 | 12:17 • Zaterdag 9 mei 2020 | 12:17

Voor veel hardlopers is de Fish Potato Run (FPR) een zekerheidje in de seizoensplanning. Dat geldt zeker voor hardloopveteraan Jan Lebbink (70) uit Tollebeek. Hij wilde in september voor de dertigste keer van start gaan, maar door de coronacrisis moet hij zijn jubileumdeelname noodgedwongen een jaar uitstellen.

Lebbink heeft alle begrip voor de organisatie om de hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord te annuleren. ,,De gezondheid van mensen staat voorop, dus ik begrijp deze beslissing.’’ Ondanks dat de FPR niet door gaat blijft Lebbink gewoon door trainen. Drie keer in de week is hij aan het trainen. Hij legt dan circa 45 kilometer af.

De Tollebeker die in het verleden tientallen marathons heeft afgerond wil zo lang mogelijk blijven lopen en mee blijven doen aan de FPR. Hij denkt nu al na over zijn 40-jarige jubileum. ,,Het is jammer dat deze editie niet doorgaat, want dat betekent dat ik volgend jaar voor de 30e keer mee doe. Het betekent ook dat mijn 40e deelname dus ook een jaartje later zal zijn. Maar goed, dat zien we dan wel weer.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel