Voor Frank en Arnoud Post is cirkel bij VENO rond

EMMELOORD • Do 28 mei 2020 | 22:20 • Donderdag 28 mei 2020 | 22:20

De laatste training van Flevo Boys donderdagavond was ook de laatste training van Frank en Arnoud Post in Emmeloord. De voetbaltweeling gaat de cirkel rond maken, want ze gaan terug naar de club waar ze ooit zijn begonnen met voetballen, naar VENO in Vollenhove.

Via de jeugd van VENO en de jeugdopleiding van FC Zwolle kwamen de broers bij Flevo Boys terecht waar ze uiteindelijk in totaal 15 seizoenen actief zijn geweest. Tussendoor speelden ze nog drie seizoenen bij DOS Kampen. De tweeling heeft de mooiste hoogtepunten beleefd in Emmeloord bij Flevo Boys.

Zowel Arnoud als Frank noemt de met 4-0 gewonnen districtsbekerfinale in 2018 tegen SV Urk het absolute hoogtepunt uit hun carrière. Aanvaller Frank kondigde voorafgaand aan de finale in een interview al aan dat hij in die wedstrijd belangrijk zou zijn. En dat kwam inderdaad ook zo uit, want hij veroorzaakte een strafschop voor zijn team en nam twee van de vier treffers voor zijn rekening.

Frank ontwikkelde zich in de loop der jaren als aanvaller en Arnoud als verdediger. Frank is de oudste van de twee. Hij werd 12 minuten eerder geboren dan broer Arnoud en daarom neemt hij meestal de beslissingen.

Marcel Post, de broer van de voetbaltweeling, is volgend seizoen de hoofdtrainer van VENO dat uitkomt in de tweede klasse. Marcel Post combineert dat met het hoofdtrainerschap bij DOS Kampen. De voetbaltweeling kijkt ernaar uit om met nog een broer samen te werken, maar ze verwachten geen voorkeursbehandeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel