Braam ziet PEC Zwolle als droomjob

DRONTEN • Vr 5 juni 2020 | 17:59 • Vrijdag 5 juni 2020 | 17:59

Aanvoerder Wilko Braam heeft donderdagavond voor de laatste keer meegetraind bij voetbalclub ASV Dronten. Hij vertrekt per direct bij de tweedeklasser om aan de slag te gaan als jeugdtrainer bij eredivisie-club PEC Zwolle. Zes weken geleden werden de eerste contacten gelegd en deze week heeft Braam zijn trainer en medespelers op de hoogte gebracht van zijn vertrek.

De 28-jarige Braam ziet zijn nieuwe job als een prachtige kans, die hij niet kon laten glippen: "Uiteindelijk heb ik tijdens mijn actieve voetbalcarrière meerdere kansen gehad om bij een profclub aan de slag te gaan als trainer. Die heb ik eigenlijk altijd afgewimpeld, omdat ik graag als amateurvoetballer wilde kijken waar mijn plafond lag. Op dit moment ben ik op een leeftijd gekomen dat ik denk: deze kans moet ik niet meer laten liggen."

De Drontenaar is ambitieus en heeft enorm veel zin in zijn nieuwe uitdaging: "Ik word als hoofdtrainer verantwoordelijk voor het elftal voor spelers onder de 14 jaar. PEC Zwolle werkt met een systeem waarin hoofd- en assistent trainers worden gekoppeld aan andere teams. Ik mag daarom ook mee gaan lopen bij het elftal van PEC onder de 17 jaar. Verder zal ik veel gesprekken gaan voeren met video-analisten, fysiek trainers en fysiotherapeuten. Eigenlijk alles wat er binnen het betaald voetbal bij komt kijken".

Braam zal deze maand zijn studie 'human resource management' afronden en heeft dus onmiddellijk ook een vaste baan gevonden: "Dat was ook de prachtige kans die er nu ligt. Mijn studie loopt deze maand af. Ik wist eigenlijk niet precies wat ik wilde: bij welke werkgever of in wat voor een functie. Op het moment dat dan je droomjob voorbij komt, die ik als sinds mijn 13e of 14e jaar ambieer, dan denk ik dat ik een prachtige keuze heb gemaakt."

De voetbaltrainer Braam heeft één grote droom: "Als kleine jongen heb ik altijd gezegd dat ik graag in het profvoetbal wilde terechtkomen. Dit is mij als profvoetballer helaas niet gelukt. Nu ga ik het proberen als proftrainer. Daar heb ik nu mijn eerste stapje in mogen maken en daar ben ik PEC dankbaar voor. Ik heb mij wel voorgenomen om nu stapje voor stapje te gaan ervaren hoe het is. Ik wil mijzelf de ontwikkeling gunnen die ik nodig heb om te kijken waar uiteindelijk de lat ligt", aldus Wilko Braam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel