'Coronakijkdagen' bij sportschool voor twijfelaars

EMMELOORD • Di 30 juni 2020 | 16:25 • Dinsdag 30 juni 2020 | 16:25

Sportschool Fit Fun in Emmeloord heeft twee ‘coronakijkdagen’ gehouden voor mensen die twijfelen of ze veilig kunnen sporten. De sporters konden gisteren en vandaag een afspraak maken om langs te komen voor een bezichtiging van 15 minuten.

Werknemers van de sportschool proberen de leden het vertrouwen te geven om vanaf morgen weer 'gewoon' te komen sporten. Want de sportscholen mogen morgen, na drie en een halve maand, weer open.

"We hebben het een en ander moeten doen volgens het protocol van het RIVM en NL Actief", zegt eigenaar Henry Dekker. Zo zijn bijvoorbeeld de toestellen afgeschermd met glazen wanden en zijn er looproutes aangegeven in de sportclub.

Druppeltjes in de lucht
Sportscholen bleven langer gesloten dan bijvoorbeeld de terrassen, omdat onduidelijk was welke rol druppeltjes in de lucht, de zogenoemde aerosolen, spelen. Door de toestellen op anderhalve meter van elkaar te zetten en het ventilatiesysteem aan te passen, denkt Dekker dat het veilig genoeg is om te sporten.

Buitenlucht
Het ventilatiesysteem van de sportschool mag nu geen binnenlucht meer rondpompen, maar alleen buitenlucht naar binnen halen. Dit om besmettingen te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel