Jolie en Van der Wolf nieuw trainersduo Almeerse HC 

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 14:00 • Woensdag 1 juli 2020 | 14:00

Hoofdklasser Almeerse Hockey Club heeft Arjan Jolie en Bart van der Wolf aangesteld als nieuw trainersduo voor de eerste mannenploeg. Ze zijn het komend seizoen de opvolgers van Pasha Gademan en Bert Remmerswaal, die vertrekken bij de club.

Als actief speler was Arjan Jolie in het verleden de aanvoerder van Heren I. Bovendien was hij, nadat hij gestopt was, de coach van Dames I. Van der Wolf was jaren de vaste assistent-trainer van Alex Verga bij Heren I.

2e keus
Het duo Jolie/ Van der Wolf is niet de eerste keus van de club. In eerste instantie wilde het bestuur de Duitser Robin Rosch vastleggen. Hij leek na veel gesprekken de nieuwe hoofdcoach te worden, maar op het laatste moment kwamen coach en club er financieel toch niet uit.

Leegloop
De afgelopen weken vond er een leegloop plaats bij de Hoofdklasser: Daan Dekker, Stijn Jolie, Floris Kuiper, Valentijn Charbon, Andrin Rickli, Deegan Huisman, Ignacio Salas zijn allen volgend seizoen niet meer op sportpark Klein Brandt te bewonderen. Bovendien zal aanvoerder Robin Herweijer komend seizoen waarschijnlijk op een lager niveau gaan spelen bij de club.

Nieuwe spelers uit buitenland
Het bestuur heeft inmiddels vervangers aangetrokken voor komend seizoen: aanvallers Manu Verga (komt terug na avontuur bij San Sebastian) en Joep troost (Qui Vive) werden eerder al vastgelegd. Naast de tweetal zijn er een aantal buitenlanders vastgelegd voor komend seizoen: De Tsjech Lukas Plochy, de Spanjaard Tanasa Perez Vazquez, de Chileen Daniel Beriggo en de Zuid-Afrikaan Ryan Julius zijn komend seizoen te bewonderen op Sportpark Klein Brandt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel