Flevolandse windsurfers genieten van trainingskamp in Friesland

FLEVOLAND • Za 4 juli 2020 | 13:52 • Zaterdag 4 juli 2020 | 13:52

Windsurfers Lilian de Geus en Kiran Badloe waren afgelopen week te bewonderen op de Friese wateren. Beide wereldkampioenen kunnen door de coronacrisis nog niet naar het buitenland. Daarom werd er in eigen land in het Friese Heeg een trainingskamp belegd onder de naam ‘Tour de Fryslãn.

De windsurfers van TeamNL Zeilen en een paar leden leden van de jeugdacademie van het Watersportverbond, begonnen de week met een fietstocht van 120 kilometer van Scheveningen naar Medemblik. Vandaar staken ze met de nieuwe olympische IQ-foilsurfset het IJsselmeer over naar Makkum. Lelystedeling Badloe en De Geus uit Almere stapten daar over op de RS:X-plank waarmee ze volgend jaar in Tokio een gooi gaan doen naar een olympische gouden medaille. Via de Friese binnenwateren bereikten Badloe en De Geus op de RS:X-plank hun thuisbasis in Heeg.

Badloe en De Geus volgen komend jaar een dubbel programma. Ze zullen tijd besteden aan het foilen dat in 2024 bij de Olympische Spelen in Parijs de RS:X-klasse zal vervangen. Maar de focus zal voornamelijk liggen op de RS:X-plank waarmee beide Flevolanders in 2021 bij de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille willen winnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel