Van de Westeringh voelt zich snel thuis bij SC Heerenveen

ZEEWOLDE • Do 9 juli 2020 | 19:54 • Donderdag 9 juli 2020 | 19:54

Kirsten van de Westeringh heeft de eerste trainingsfase bij SC Heerenveen met succes afgerond. Het 18-jarige voetbaltalent uit Zeewolde had bij Ajax kunnen blijven, maar koos toch voor een avontuur in Friesland omdat ze denkt dat ze daar meer aan spelen toe komt. Ze heeft tot nu toe geen spijt van haar keuze, want ze voelt zich nu al thuis in Friesland.

Van de Westeringh hoefde niet weg bij Ajax, waar ze het goed naar haar zin had. Maar het voetbaltalent wil met Oranje onder 20 in januari graag mee doen aan het WK in Panama en Costa Rica. Ze denkt dat haar kansen op uitverkiezing groter zijn als ze veel speelt. Bij Heerenveen is de kans daarop groter dan bij Ajax, denkt ze.

"Amsterdam is een echte stad en Heerenveen is het platteland in het hoge noorden."

— Kirsten van de Westeringh

De aanvallende middenvelder die ook als linksbuiten uit de voeten kan, heeft in de eerste vier weken in Friesland gemerkt dat er wel verschillen zijn tussen Heerenveen en Ajax. Van de Westeringh: "Amsterdam is een echte stad en Heerenveen is het platteland in het hoge noorden. Bij Ajax heb je meer oudere, ervaren spelers terwijl bij Heerenveen meer jonge jeugdinternationals spelen."

PSV, Ajax en FC Twente domineren de Eredivisie. Van de Westeringh wil met Heerenveen graag aanhaken bij deze top drie. Ze hoopt zich in de komende jaren zo goed te ontwikkelen dat ze de internationale top kan bereiken. Via een club in Engeland of Spanje hoopt ze ooit voor haar droomclub Olympique Lyon uit te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel