Serie 15 jaar betaald voetbal: Debuut valt in het water

ALMERE • Ma 3 augustus 2020 | 8:30 • Maandag 3 augustus 2020 | 8:30

Het is deze zomer precies 15 jaar geleden dat er betaald voetbal kwam in Almere en in Flevoland. FC Omniworld, dat tegenwoordig Almere City FC heet, debuteerde in augustus 2005 in de eerste divisie. Sindsdien trad er geen nieuwe club meer toe tot het profvoetbal.

Deze week kijken we met diverse betrokkenen terug op deze periode van 15 jaar betaald voetbal in de polder. We kijken naar de veranderingen die de club heeft ondergaan en staan stil bij enkele opmerkelijke gebeurtenissen in de nog jonge clubhistorie.

Op 12 augustus 2005 zou FC Omniworld na een jarenlange strijd voor een licentie eindelijk debuteren in het betaald voetbal. De club zou thuis spelen tegen BV Veendam, maar de avond liep uit op een complete teleurstelling. Vlak voor het begin besloot de KNVB de wedstrijd te annuleren. Reden: de bal kon niet optimaal rollen over de spiksplinternieuwe kunstgrasmat. Dit kwam door de hevige regenval in de dagen voorafgaand aan het geplande debuut.

De afgelasting leidde destijds tot grote frustratie bij de direct betrokkenen, zoals oud-commissaris Klaas Wilting, voormalig technisch manager Jeffrey Kooistra en oud-voorzitter van de RvC René ter Borgh.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel