Serie 15 jaar betaald voetbal: De lastige beginjaren

ALMERE • Di 4 augustus 2020 | 7:23 • Dinsdag 4 augustus 2020 | 7:23

Het is deze zomer precies 15 jaar geleden dat er betaald voetbal kwam in Almere en in Flevoland. FC Omniworld, dat tegenwoordig Almere City FC heet, debuteerde in augustus 2005 in de eerste divisie. Sindsdien trad er geen nieuwe club meer toe tot het profvoetbal.

Deze week kijken we met diverse betrokkenen terug op deze periode van 15 jaar betaald voetbal in de polder. Welke veranderingen heeft de club ondergaan en wat waren de opmerkelijke gebeurtenissen in de nog jonge clubhistorie?

Vandaag kijken we terug op de moeizame beginjaren van FC Omniworld in het betaalde voetbal. We doen dat met oud-aanvoerders Juan Viedma en Sander Duits. Viedma was in het debuutjaar 2005 de eerste aanvoerder van de club. De routinier kwam destijds over van RBC en wilde in Almere zijn loopbaan afsluiten. De jonge Sander Duits moest in 2006 weg bij De Graafschap en besloot in Almere voor zijn laatste kans in het profvoetbal te gaan.

-

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel