Almere City FC huurt Xian Emmers van Inter Milaan

ALMERE • Za 8 augustus 2020 | 15:32 • Zaterdag 8 augustus 2020 | 15:32

Almere City FC huurt voor komend seizoen Xian Emmers van de Italiaanse topclub Inter Milaan. De middenvelder wordt onderdeel van de selectie van hoofdtrainer Ole Tobiasen.

De Belg Emmers begon zijn voetbalcarrière bij de voetbalacademie van KRC Genk. Op 16-jarige leeftijd vertrok hij naar Inter Milaan. Bij het jeugdelftal van die voetbalclub won Emmers twee landstitels en het nationale bekertoernooi. De afgelopen seizoenen werd de Belgisch jeugdinternational verhuurd aan achtereenvolgens US Cremonese (Serie B) en Waasland-Beveren (Jupiler Pro League).

"Ik kijk ernaar uit om bij Almere City FC aan de slag te gaan. Er is mij hier een duidelijk plan geschetst en dat sprak mij direct aan”, vertelt Emmers in een persbericht van Almere City FC.

Ook technisch manager Teun Jacobs is tevreden. "Het is een jongen die tweebenig is en veel diepgang in zijn spel legt. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel