Maximaal 250 toeschouwers toegestaan bij enige paardenkoers

EMMELOORD • Di 11 augustus 2020 | 22:48 • Dinsdag 11 augustus 2020 | 22:48

De stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder mag deze zomer toch nog een paardenkoers organiseren. Volgende week woensdag gaat het gebeuren. Volgens voorzitter Hans Hagendijk mogen er bij deze ene koers maar 250 toeschouwers aanwezig zijn. Belangstellenden moeten zich van tevoren via de website inschrijven.

Normaal gesproken worden er in juni, juli en augustus altijd drie koersen op de baan in Emmeloord verreden. In verband met de coronapandemie werden deze afgelast.

Hagendijk is trots dat er onder de pikeurs veel belangstelling is voor die ene koers: "We hebben volgende week acht koersen en de inschrijving is enorm. We hebben meer dan tachtig paarden. Emmeloord is enorm geliefd bij de pikeurs omdat het centraal ligt en omdat het natuurlijk een prachtige baan heeft."



De aanhoudende droogte vormt volgens Hagendijk geen bedreiging voor de kwaliteit van de drafbaan in Emmeloord. Hagendijk: "Het is gewoon een hele mooie, keiharde baan die heel goed is onderhouden. Er is voor de paarden zeker geen verhoogde kans op blessures. Zijn we niet bang voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel