Almere City FC te sterk voor eredivisionist RKC

ALMERE • Vr 14 augustus 2020 | 23:36 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 23:36

De profs van Almere City FC hebben vrijdagavond een oefenduel tegen eredivisionist RKC met 4-2 gewonnen. Bij de rust stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Circa 550 toeschouwers waren bij het duel in het Yanmar stadion in Almere aanwezig. Om zoveel mogelijk spelers te laten voetballen werd er niet negentig minuten, maar 105 minuten gespeeld.

De Almeerders kwamen in de 32e minuut op voorsprong. Spits Thomas Verheydt knikte bij de eerste paal een hoekschop van Ryan Koolwijk binnen. Vlak voor rust tekende Nando Nöstlinger namens de Waalwijkers eveneens met het hoofd voor de gelijkmaker.

In de tweede helft in de 57e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Anas Tahiri krulde binnen de zestienmeter vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek. Mees Kaandorp zette met een intikker bij de tweede paal de 2-2 op het scorebord. Met treffers in de 87e en de 94e minuut stelden respectievelijk Shayon Harrison en Mees Kaandorp de overwinning veilig.

De Almeerders zijn in voorbereiding op een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen begint op zondag 30 augustus aan de competitie met een thuisduel tegen MVV.