DUIN opent Nederlands triatlonseizoen

ALMERE • Wo 19 augustus 2020 | 6:32 • Woensdag 19 augustus 2020 | 6:32

De DUIN Triathlon in Almere Poort gaat dit jaar door en wordt gehouden op 30 augustus. De organisatie heeft een vergunning gekregen van de gemeente. Het is daarmee de eerste triatlon in Nederland sinds de uitbraak van het coronavius. Wel is het sportevenement aangepast met verschillende coronamaatregelen en zijn er minder deelnemers: 600 in plaats van 1500 deelnemers.

"De grootste verandering is dat het evenement een stuk kleiner is", legt organisator Jefry Visser uit. "We gaan mensen oproepen om geen publiek mee te nemen en de startgroepen zullen kleiner zijn. Ook is het evenement dit jaar maar één dag in plaats van twee."

Ook moeten mensen vooraf vragen beantwoorden over hun gezondheid en wordt er bij de ingang geteld om te kijken hoeveel mensen er op het terrein zijn. De DUIN Triathlon is een zogeheten sprint-triatlon. Er wordt eerst 750 meter gezwommen, daarna 20 kilometer gefietst en dan is het nog 5 kilometer hardlopen.

De inschrijving is inmiddels geopend en het animo om mee te doen is hoog. Er zijn nog plekken en mensen kunnen zich aanmelden op de site DUIN Almere 2020.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel