SV Urk met 3-1 te sterk voor Huizen

URK • Za 22 augustus 2020 | 17:08 • Zaterdag 22 augustus 2020 | 17:08

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag een oefenduel tegen Huizen gewonnen. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de zaterdag eersteklasser. Bij de rust stonden de Urkers al met 1-0 voor.

De ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De Urkers kregen echter de beste kansen. Met name spits Jelle de Boer was in de 11e en de 24e minuut dichtbij een treffer maar hij was ongelukkig in de afronding. Een schot van Bennie Dunnink in de 15e minuut ging maar net voor langs. De aanvalsdrift van de thuisploeg werd vlak voor rust beloond. William de Boer onderbrak de opbouw van Huizen en schoof de bal in de verre hoek.

In de tweede helft tekenden Hessel Snoek (59e) en Lucas Nagel (72e) respectievelijk voor de tweede en de derde Urkse treffer. Huizen kreeg tussen deze twee treffers in nog strafschop maar deze werd gemist. In de laatste minuut kon Ritchie Zinga toch nog de eretreffer voor Huizen scoren.

SV Urk is in voorbereiding op een nieuw seizoen in de Hoofdklasse B. De ploeg begint zaterdag 5 september de competitie met een thuisduel tegen NSC Nijkerk.