Goud Badloe, brons De Geus op EK windfoiling

FLEVOLAND • Wo 26 augustus 2020 | 18:26 • Woensdag 26 augustus 2020 | 18:26

Kiran Badloe uit Lelystad heeft in het Zwitserse Sankt Moritz het eerste EK windfoiling op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen in de Olympische RS:X-klasse, lag in de afsluitende slalom lang op de derde plaats, maar wist ondanks de geringe wind op het laatste stuk toch het goud te pakken.

In een interview met de organisatie zei Badloe dat zijn hartslag door het dak ging: "Hoger was niet mogelijk." Badloe moest er hard voor werken om de Duitser Sebastian Koerdel voor te blijven: "Twintig meter voor de finish gingen we nog nek aan nek. Spannender dan dit zullen we het niet krijgen", aldus de kersverse Europees kampioen windfoiling.

Bij de vrouwen wist ook Lilian de Geus uit Almere tijdens dit eerste EK windfoiling de laatste vier te bereiken. De wereldkampioene in de RS:X-klasse moest uiteindelijk genoegen nemen met brons. Het goud ging naar de Franse Helene Noesmoen.

Badloe en de Geus hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio, waar ze in 2021 voor goud gaan in de RS:X-klasse. Bij de volgende zomerspelen in Parijs zal het 'gewone' windsurfen worden vervangen door het spectaculaire windfoilen.

Finish Kiran Badloe op 1:19:00
Interview op 1:45:50 (in het het Engels)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel