Margaritha in selectie, Koolwijk nieuwe aanvoerder City FC

ALMERE • Za 29 augustus 2020 | 16:31 • Zaterdag 29 augustus 2020 | 16:31

Aanvaller Jearl Margaritha is verrassend opgenomen in de wedstrijdselectie van Almere City FC voor de wedstrijd tegen MVV. De Almeerders openen zondagavond het nieuwe voetbalseizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen de Limburgers.

De uitverkiezing van Margaritha is opvallend, omdat hij in eerste instantie gehaald is voor Jong Almere City FC (Almere City U21 van trainer Hedwiges Maduro). De buitenspeler, die vorig seizoen nog voor de amateurs van Hoogeveen speelde, maakte tijdens de voorbereiding een goede indruk op trainer Ole Tobiasen. Zijn goede optreden wordt nu beloond met een plek in de eerste selectie.

Balker afwezig, Xian Emmers twijfelgeval
Trainer Tobiasen kan tegen MVV geen beroep doen op Radinio Balker. De centrale verdediger, die deze zomer graag een transfer wil maken, ontbrak op de training van zaterdagmorgen.

Voor aanwinst Xian Emmers lijkt de wedstrijd tegen MVV nog te vroeg te komen voor een basisplaats. De jonge Belg, viel vorige week tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Groningen uit met een kuitblessure en start vermoedelijk op de bank tegen MVV. Zijn plek in de basis wordt ingenomen door Anass Ahannach.

MVV speler test positief
Een speler van tegenstander MVV heeft vrijdag positief getest op het coronavirus. Dat werd zaterdag bekendgemaakt door de Limburgse club. De betreffende speler is direct in thuisquarantaine gegaan. De wedstrijd Almere City FC - MVV gaat gewoon door. In verband met de privacy doet MVV geen uitspraken over wie de speler is.

Koolwijk nieuwe aanvoerder
Routinier Ryan Koolwijk is deze week door de technische staf aangewezen als de nieuwe eerste aanvoerder van Almere City FC. Tim Receveur is benoemd tot tweede aanvoerder, terwijl Damon Mirani derde aanvoerder is komend seizoen. Ole Tobiasen vindt de 35-jarige Koolwijk een natuurlijke leider: "Hij brengt zo veel ervaring met zich mee. Hij is een voorbeeld voor veel jongens hier, zowel binnen als buiten het veld. Ik vind hem een natuurlijke leider", aldus Tobiasen.

Vermoedelijke opstelling
Almere City FC: Woud, Hammouti, Helstrup, Mirani, Lesquoy, Koolwijk, Bensabouh, Ahannach, Alhaft, Verheydt en Kaandorp

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel