SV Urk overklast NSC Nijkerk: 4-1

URK • Za 5 september 2020 | 16:55 • Zaterdag 5 september 2020 | 16:55

In de Hoofdklasse B is SV Urk zaterdagmiddag uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Op het eigen sportpark De Vormt waren de Urkers met 4-1 te sterk voor NSC Nijkerk. De gasten eindigden de wedstrijd met negen man na twee rode kaarten.

Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0 dankzij goals van Jelle de Boer en Riekelt Nentjes. Vlak voor rust moesten de gasten verder met tien man na een harde overtreding van oud prof Kevin van Essen op Lucas Nagel.

In de tweede helft kwam SV Urk snel op 3-0 via opnieuw Riekelt Nentjes en leek de wedstrijd al beslist. NSC kreeg 20 minuten later toch weer wat hoop na een penalty, die door Cornelisz benut werd. Nauwelijks een minuut later kreeg SV Urk ook een penalty, na een overtreding van oud prof Renee Troost, die met zijn tweede gele kaart ook mocht vertrekken. Riekelt Jan Brands benutte het buitenkansje van 11 meter en bepaalde de eindstand op 4-1.