Veel animo voor 1/8ste Triathlon van Zeewolde

ZEEWOLDE • Zo 13 september 2020 | 15:28 • Zondag 13 september 2020 | 15:28

Aan de 1/8ste Triathlon van Zeewolde deden zondagochtend ruim 100 deelnemers mee. Dat waren er bijna twee keer zoveel als vorig jaar. Voor veel sporters is het de eerste officiële wedstrijd van het jaar en daarom was de animo groot om mee te doen.

"We waren verbaasd over het hoge aantal inschrijvingen en daarom hebben we een ochtend- en een middagwedstrijd waarin gestart kan worden", vertelt Michael Sleijster van Triathlon Vereniging Zeewolde. De 1/8ste triatlon werd gehouden in het bos Horsterwold en bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Vanwege de coronacrisis moest de organisatie wel een hoop dingen aanpassen. "Wat anders is dit jaar is dat er geen duo's en trio's mogen meedoen", legt Sleijster uit. "Verder hebben we een scheiding tussen publiek en deelnemers en starten we niet meer massaal, maar om de minuut met vijf deelnemers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel