Xian Emmers werkt toe naar basisplaats bij City FC

ALMERE • Ma 14 september 2020 | 17:22 • Maandag 14 september 2020 | 17:22

De Belg Xian Emmers hoopt op korte termijn een basisplaats te bemachtigen bij Almere City FC. De talentvolle Belg wordt dit seizoen door de Almeerders gehuurd van de Italiaanse topclub Internazionale.

Emmers is gehaald als de beoogd nummer 10 in Almere, maar sloot later aan in de voorbereiding en zal voorzichtig gebracht worden door de club. "Ik word hier steeds fitter. Dat is nu het hoofddoel en dan naar die basisplaats toegroeien", aldus Emmers die vorige week een uitstekende invalbeurt beleefde tijdens de met 6-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior.

Wonen in Almere niet minder dan in Milaan
Xian Emmers is de zoon van de Belgisch oud-profvoetballer Marc Emmers en tekende al op 16-jarige leeftijd een contract in Milaan. De afgelopen twee seizoenen werd hij uitgeleend aan Cremonese (Serie B) en aan het Belgische Waasland Beveren. Dit seizoen is hij dus neergestreken in Flevoland.

Het contrast tussen steden als Milaan en zijn nieuwe woonplaats Almere is groot, maar voor Emmers valt dit mee: "Het wonen hier is echt niet minder hoor. Ik woon hier in het centrum en heb alles lekker dichtbij. Het enige verschil voor mij is het weer", aldus de jonge Belg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel