Almere City koploper na zege bij NEC

ALMERE • Zo 20 september 2020 | 19:51 • Zondag 20 september 2020 | 19:51

Almere City FC heeft zondagavond ook de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen. In stadion De Goffert was de ploeg van Ole Tobiasen met 0-1 te sterk voor de Nijmegenaren. Door de derde zege op rij zijn de Almeerders nu in ieder geval tot maandagavond koploper van de Keuken Kampioen Divisie met 10 punten uit 4 wedstrijden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen op de voorsprong. Joep van der Sluis schoot van 25 meter op de paal namens de thuisploeg, terwijl Thiabaut Lesquoy en Oussama Bouyaghlafen Almere City FC op voorsprong hadden kunnen zetten.

In de 2e helft kwam Almere City FC in de 56ste minuut op voorsprong na een hoekschop. Centrale verdediger Damon Mirani mocht de corner van Koolwijk van dichtbij tegen de touwen koppen: 0-1. Na de openingstreffer ging NEC op zoek naar de gelijkmaker en werd Almere teruggedrongen op de eigen helft. City wankelde in de slotfase: NEC was nog heel dichtbij de 1-1 via Van der Sluis, maar uiteindelijk werd de wedstrijd over de streep getrokken.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: Almere wint met 0-1.

90. 5 minuten extra tijd.

89. NEC is heel dichtbij de 1-1 via Van der Sluis.

87. Weer een dubbel wissel Almere: Margaritha voor Bouyaghlafen en Breedijk voor Helstrup.

83. Ahannach krijgt geel. Hij maakt een overtreding omdat Helstrup geblesserd op de grond ligt en NEC doorspeelt.

80. Dubbel wissel bij Almere: Van Vlerken naar de kant voor Ahannach. Hammouti verlaat het veld voor Mannes.

75. Periode van druk nu van NEC. Thuisploeg is op zoek naar de gelijkmaker en Almere wordt teruggedrongen op de eigen helft.

70. City weer gevaarlijk: Lesquoy met de voorzet, kopbal Verheydt is een vangbal voor Alblas.

66. Shayon Harrison vervangt Ilias Alhaft bij Almere.

56. GOAL Almere City FC: Damon Mirani knikt de corner van Koolwijk van dichtbij binnen.

48. Corner Almere: Mirani werkt hem met zijn achterhoofd net naast.

46. De 2e helft is begonnen in Nijmegen.

Rust: 0-0

45 + 2: Vrije trap NEC van Tavsan, die ternauwernood uit de hoek geranseld kan worden door doelman Woud. De bal kan daarna tot corner verwerkt worden door Van Vlerken. NEC mag de corner niet meer nemen: Blom heeft gefloten voor de rust.

45 + 2: Gestuntel achterin bij de Almeerders. Helstrup werkt de bal bijna in eigen goal.

42. Schot van Alhaft vanaf rand zestien, simpele prooi voor NEC goalie Alblas.

32. Weer een grote kans voor Almere: Hammouti geeft de bal hard voor, maar bij de 2e paal lijkt Bouyaghlafen te schrikken van de mogelijkheid. Het doel was leeg !

29. Nu is Almere dichtbij de openingstreffer. Helstrup steekt linksback Lesquoy knap weg, maar die stuit op doelman Alblas. Wel een corner.

22. NEC is gevaarlijk: een afstandsschot van Van der Sluis belandt hard op de paal. City heeft geluk !

15. Snelle inworp van Van Vlerken op Receveur, die 'over rechts' de zestien in mag. Zijn inzet belandt vervolgens in de handschoenen van NEC doelman Norbert Alblas.

10. Geel voor Almere City linksback Lesquoy, nadat hij zijn tegenstander onderuit trekt en daarmee een uitbraak voorkomt.

2. De wedstrijd ligt even stil omdat de sproeiers zijn aangegaan in het strafschopgebied van Almere.

1. De wedstrijd is begonnen in De Goffert.

0. In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen TOP Oss staat Faris Hammouti op het middenveld i.p.v rechtsback. Die plek wordt vanavond ingevuld door Bram van Vlerken, Anass Ahannach moet op de bank beginnen in De Goffert.