SV Urk onaangenaam verrast door opmerking over 'inteelt Urkers' Noordscheschut

URK • Di 22 september 2020 | 12:31 • Dinsdag 22 september 2020 | 12:31

Bij SV Urk zijn ze onaangenaam verrast door een opmerking over '15 inteelt Urkers' in het programmaboekje van VV Noordscheschut. De opmerking stond in het boekje van de club voor de derby met stadgenoot HZVV. "Dit getuigt van disrespect", vindt voorzitter Dick Hellinga van SV Urk.

In de voorbeschouwing werd verwezen naar het duel tussen HZVV en SV Urk van vorige week. Daarin won de thuisploeg met 4-1 van Urk. In het artikel wordt geschreven dat er bij HZVV weinig supporters langs de kant staan en dat coronamaatregelen daarom niet nodig zijn. "Onder toeziend oog van 46 leden van de familie Manusiwa, 15 inteelt Urkers en een van alles en iedereen afgescheiden decadente Businessclub werd titelkandidaat Urk met 4-1 verslagen."

Urk snapt weinig van de uitlatingen. "Dit dient nergens toe en wij vinden het niet chique", zegt voorzitter Hellinga. "Je krijgt verschillen tussen clubs die er niet zijn, want we werken als clubs in de hoofdklasse B prima samen."

Excuses
Het programmaboekje waar de negatieve teksten staan, wordt gemaakt door de supportersvereniging van Noordscheschut. "De voorzitter had het pas in de rust van de wedstrijd tegen HZVV gezien", zegt Hellinga. De SV Urk-voorzitter zegt dat de voetbalclub, onder de rook van Hoogeveen, excuses heeft gemaakt en dat daarmee de kous min of meer af is. Wel wil hij dat in het volgende programmaboekje een rectificatie wordt geplaatst. "Daar hebben we nog niets op gehoord."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel