City FC weer koploper na winst op Helmond Sport

ALMERE • Vr 25 september 2020 | 18:56 • Vrijdag 25 september 2020 | 18:56

Almere City heeft vrijdagavond haar 4e zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Yanmar stadion werd Helmond Sport uiteindelijk met 2-0 verslagen door goals van Ahannach en Blackson.

Door de nieuwe zege zijn de Almeerders weer even koploper van de KKD met 13 punten uit 5 wedstrijden. Het is de beste competitiestart ooit voor Almere City FC. NAC kan zaterdag thuis tegen Jong PSV de koppositie heroveren op Almere.

Bij rust was het nog 0-0 in het Yanmar stadion. Na een stroef verlopen eerste helft wisten de Almeerders in het 2e bedrijf het verschil te maken. Invaller Anass Ahannach (die één minuut in het veld stond) mocht op aangeven van Faris Hammouti de 1-0 binnen chippen. Niet veel later mocht Delvechio Blackson zijn allereerste goal in Almeerse dienst maken: hij reageerde attent toen Helmond keeper Van Gassel een schot van Receveur niet kon klemmen: 2-0.

Na die tweede Almeerse treffer was het verzet van de gasten definitief gebroken en kregen de Almeerders veel goede kansen om e score hoger op te voeren, maar het bleef uiteindelijk 2-0.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel