City FC contracteert Deens jeugdinternational Sörensen

ALMERE • Vr 2 oktober 2020 | 12:44 • Vrijdag 2 oktober 2020 | 12:44

Almere City FC heeft aanvaller Elias Sörensen vastgelegd. De 21-jarige spits wordt op huurbasis overgenomen van het Engelse Newcastle United. Hij is Deens jeugdinternational. Sörensen begon in zijn vaderland met voetballen in de jeugd van HB Køge. In mei 2016 debuteerde hij op 16-jarige leeftijd als invaller voor het eerste elftal. Daarmee was hij de jongste debutant ooit van de club.

Na een succesvolle stageperiode, tekende hij in datzelfde jaar een contract bij Newcastle United. De Deens jeugdinternational maakte vervolgens grote indruk in zijn eerste seizoen bij Newcastle United O23 (uitkomend in de Premier League 2): hij wist 20 keer het net te vinden. De spits zat dicht tegen een debuut in de hoofdmacht aan, maar toenmalig trainer Rafael Benitez koos ervoor om Sörensen te verhuren. Zodoende kwam hij achtereenvolgens uit voor Blackpool en Carlisle United.
“Ik heb veel over de club gehoord, onder meer van mijn landgenoot Frederik Helstrup”, vertelt Sörensen op de website van Almere City FC. “Hij vertelde dat er hier een heel mooi project gaande is.

Die indruk krijg ik ook nu ik hier voor het eerst ben. Het ziet er allemaal fantastisch uit en qua faciliteiten is alles perfect geregeld. Ik hoop mezelf bij Almere City FC verder te kunnen ontwikkelen en veel goals te scoren. Met de ploeg willen we meestrijden om promotie. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Technisch manager Teun Jacobs is erg verheugd met de komst van de spits: ,,Elias is een spits die als aanspeelpunt kan fungeren, maar ook een speler die goed uit de voeten kan met ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan in Newcastle United O23 – waar hij veelvuldig scoorde – en als Deens jeugdinternational. Daarmee is Elias een goede aanvulling op de spelers die we al hebben.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel