Duur puntenverlies Almere City bij FC Den Bosch

ALMERE • Do 15 oktober 2020 | 19:50 • Donderdag 15 oktober 2020 | 19:50

Almere City FC heeft donderdagavond twee dure punten laten liggen bij laagvlieger FC Den Bosch. In stadion De Vliert kwamen de Almeerders niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zodoende verzuimde de ploeg om de koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij rust leidde 'City' nog met 0-1 in De Vliert. In de eerste helft was Almere de bovenliggende partij en kwam de ploeg van Ole Tobiasen na een kwartier spelen verdiend op voorsprong door een goal van Oussama Bouyaghlafen. De oud FC Den Bosch speler mocht op aangeven van Faris Hammouti de 0-1 binnenkoppen. Op slag van rust kregen de Almeerders de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen, maar Anass Ahannach zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Almere City kon echter niet slechter aan de 2e helft beginnen. Na een flitsende aanval wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen: Rik Mulders schoot uiteindelijk de bal via het lichaam van Helstrup achter doelman Woud: 1-1. Een paar minuten later kwamen de Almeerders goed weg, nadat Postema van dichtbij op doelman Woud stuitte. Almere City ging vervolgens op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar wist behoudens een paar vrije trappen niet echt meer gevaarlijk te worden.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen 1-1

90. Margaritha komt voor Ahannach bij Almere.

89. Geel voor Harrison van Almere.

87. Hard schot van Mees Kaandorp in handschoenen van Van der Steen.

78: Weer een dubbele wissel voor Almere: Bouyaghlafen en Blackson verlaten het veld voor Kaandorp en Balker.

75. Geel voor Den Bosch speler Van Hedel. Vrije trap van Koolwijk gaat naast.

70. Geel voor Meerveld van FC Den Bosch na de overtreding op Harrison.

64. Geel voor Den Bosch speler Soumaoro na de overtreding op Bouyaghlafen. Vrije trap van Ahannach scheert net over.

63. Wat een kans voor FC Den Bosch om op voorsprong te komen: Postema stuit van dichtbij op doelman Woud.

60. Dubbele wissel Almere: Verheydt en Bensabouh komen in de ploeg voor Receveur en Sorensen.

49: Goal FC Den Bosch: de thuisploeg komt door een eigen goal van Helstrup op gelijke hoogte, na een snelle aanval van FC Den Bosch.

46. De 2e helft is begonnen in Brabant.

Rust 0-1:

45. Kans Almere: op slag van rust lijkt Anass Ahannach op aangeven van Bouyaghlafen de 0-2 te gaan maken, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald door Sturing.

43: Vrije trap van FC Den Bosch spits Jizz Hornkamp gaat naast.

28. Wat een kans voor de thuisploeg na een corner: Sturing schiet van heel dichtbij naast, na het schot van Postema.

19. Greene van FC Den Bosch krijgt geel omdat hij te snel het veld in komt na een blessure-behandeling.

17. Schot van City linksback Blackson gaat net naast de goal van FC Den Bosch.

15. GOAL: Almere City scoort de 0-1 via uitgerekend oud FC Den Bosch speler Oussama Bouyaghlafen. Hij mag in de zestien raak koppen nadat Faris Hammouti de bal voorslingerde.

13. Weer een kans voor Almere: Ahannach zet met een hakje Harrison in vrije schietpositie, maar de Engelsman schiet in het zijnet.

5. Eerste kansje van de wedstrijd: Almere City linksbuiten Bouyaghlafen mag in de zestien naar zijn rechter draaien, maar zijn schot belandt in de handschoenen van Den Bosch doelman Wouter van der Steen.