Rentree voetballer Receveur na coronabesmetting

ALMERE • Vr 16 oktober 2020 | 12:45 • Vrijdag 16 oktober 2020 | 12:45

Tweede aanvoerder Tim Receveur heeft donderdagavond tegen FC Den Bosch zijn rentree gemaakt bij Almere City FC, nadat hij vorige week twee keer positief testte op Covid-19.

Receveur en drie andere spelers van Almere City moesten afgelopen zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen Roda JC missen vanwege een positieve corona-test. In de dagen voor de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch van gisteravond testte nog maar één van deze vier spelers positief.

KNVB hanteert strengere regels
Voor Receveur waren het verwarrende weken: "Het zijn rare weken: gek hoe het met Corona werkt. Ik was 18 dagen geleden ziek of liever gezegd: ik had wat lichte klachten, waarbij ik normaal gesproken nooit aan de bel zou trekken. Ik ben toen pas vrij laat getest, omdat wij in die periode 10 dagen geen wedstrijd hadden (na de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport). Ik bleek bij die test (in de aanloop naar de wedstrijd van vorige week dinsdag) positief te zijn. Toen moest ik nog één dag in quarantaine en daarna mocht ik er volgens de GGD weer uit.

Dat is de GGD, maar de KNVB hanteert regels met bepaalde waarden. En die waarden blijven nog vrij lang in je lichaam zitten. Het virus kan nog vrij lang te vinden zijn als die stok je neus in gaat, zeg maar. Die waarden kunnen dus nog onder bepaalde maatstaf blijven zitten, waardoor je alsnog positief getest kan worden. Heel Nederland weet dat niet, want een normale burger test één keer en gaat dan in quarantaine. Als voetballer wordt je voor elke wedstrijd getest en dan zie je dat die waarden tekens nog vrij laag kunnen blijven, waardoor je positief getest kan worden. Ik moest dus wachten tot mijn waarden hoog genoeg waren. Dat was pas na de derde keer testen en dat was dus woensdag."

Milde variant Covid-19
Receveur had een milde variant van het virus: "Voor mij stelde het niks voor, waarmee ik niet wil zeggen dat dit ook voor anderen mensen geldt. Voor de zorg is het natuurlijk hartstikke vervelend. In de voetballerij moeten we ook oppassen: we hebben natuurlijk een contactsport en we moeten ervoor zorgen dat de besmettingen zo laag mogelijk blijven. Dit geldt voor elke club. Wij deden dit al goed bij Almere City en doen dit, nu de besmettingen aardig hoog zijn opgelopen, nu extra streng. We hopen het team zo fit mogelijk te houden", aldus Tim Receveur. De middenvelder viel overigens tegen FC Den Bosch (1-1) in de 2e helft uit met een enkelblessure.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel