City FC speelt teleurstellend gelijk bij FC Dordrecht

ALMERE • Zo 18 oktober 2020 | 19:48 • Zondag 18 oktober 2020 | 19:48

Almere City FC heeft zondagavond niet kunnen winnen bij hekkensluiter FC Dordrecht. Aan de Krommedijk eindigde de wedstrijd teleurstellend in een 2-2 gelijkspel. Door dit resultaat verzuimden de Almeerders opnieuw om de koppositie over te nemen van NAC (die 2 wedstrijden minder gespeeld hebben).

In de eerste helft kwam FC Dordrecht na 10 minuten spelen op voorsprong na een handsbal van oud Almere City FC aanvaller Arsenio Valpoort (die scheidsrechter Cantineau ontging). Almere speelde traag en was erg slordig in de eerste helft en liet de thuisploeg zelfs na 37 minuten op 2-0 komen via Dos Santos. Op slag van rust kwamen de Almeerders toch terug in de wedstrijd: Radinio Balker kopte na een vrije trap de aansluitingstreffer binnen 2-1.

In de 2e helft ging de ploeg van Ole Tobiasen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel na 57 minuten: Thomas Verheydt mocht na een voorzet van Harrison van dichtbij de 2-2 binnenkoppen. Almere City begon daarna aan een omsingeling, maar wist ondanks enkele kansen het net niet meer te vinden. FC Dordrecht was in de slotfase via spits Agrafiotis nog heel dichtbij de 3-2, maar het bleef uiteindelijk 2-2 aan De Krommedijk.

Wedstrijdverloop:

94. Afgelopen 2-2

87. Wat een kans voor FC Dordrecht nog: Agrafiotis stuit van dichtbij op Woud.

81. Geel voor Thomas Verheydt.

80. Verheydt ziet zijn inzet van dichtbij tot corner verwerkt worden.

63. Balker en Bouyaghlafen maken plaats voor Blackson en Kaandorp bij Almere.

61. Weer is Verheydt gevaarlijk na een goede aanval van Almere. Dit keer kan Swolfs met zijn voeten redding brengen.

58. Direct na de 2-2 is Verheydt direct dichtbij de 2-3 met een hard schot dat gekeerd wordt door Dordrecht goalie Swolfs

57. GOAL: Almere City komt op gelijke hoogte door een rake kopbal van clubtopscorer Thomas Verheydt na een voorzet van Shayon Harrison: 2-2

53. Hammouti kopt via een Dordrecht speler net naast na een corner.

46. Ilias Sorensen is bij Almere in de ploeg gekomen voor Anass Ajannach.

Rust 2-1

45. Op slag van rust kopt Radinio Balker voor Almere City de aansluitingstreffer binnen na een vrije trap: 2-1

39. Geel voor Koolwijk (overtreding) en Helstrup (praten) van Almere

37. Gianni dos Santos schiet FC Dordrecht naar 2-0. Eerst verliest Verheydt de bal, vervolgens wordt de bal diep gegeven en gemist door Helstrup. Daarna verrast Dos Santos doelman Woud met een hard schot in de korte hoek.

34. Weer is Arsenio Valpoort gevaarlijk namens de thuisploeg: na een foutje van Hammouti krijgt hij een schietkans, maar gelukkig kan Woud redding brengen.

22. Geel voor FC Dordrecht speler Dos Santos na een pittige overtreding op Balker.

11. 1-0 voor FC Dordrecht: uitgerekend Valpoort mag de openingsgoal maken. Na een voorzet vanaf rechts werkt hij tussen Hammouti en Mirani de bal binnen. Het heeft er alle schijn van dat hij dit met de hand deed !

9. Schietpoging van oud Almere City aanvaller Arsenio Valpoort namens de thuisploeg, met moeite tot corner verwerkt door City keeper Woud.

4. Eerste gevaar is van Almere City FC: na een goede individuele actie over rechts schiet Harrison net over. Hij wilde de bal in de verre bovenhoek krullen.

1. De wedstrijd is begonnen aan De Krommedijk.