Weerden plaatst zich met Oranjevrouwen voor EK

ALMERE • Vr 23 oktober 2020 | 21:34 • Vrijdag 23 oktober 2020 | 21:34

Het Nederlands dames voetbalelftal heeft zich vrjidagavond geplaatst voor het Europees Kampioenschap voetbal (WEURO 2022) dat in 2022 wordt gehouden in Engeland. De Oranje Leeuwinnen wonnen in Groningen eenvoudig met 7-0 van Estland. Bij de rust gingen de dames al met 4-0 aan de leiding. Ashleigh Weerden uit Almere kreeg van bondscoach Sarina Wiegman geen speelminuten.

De score werd in de 7e minuut geopend door Daniëlle van de Donk. Negen minuten later verdubbelde zij de voorsprong. Jackie Groenen en Sherida Spitse (strafschop) namen voor rust de overige treffers voor hun rekening.

Ook in de tweede helft had Oranje geen kind aan de Esten. De ploeg bouwde eenvoudig verder aan een grotere voorsprong. Jackie Groenen (65e), Aniek Nouwen (76e) en Katja Snoeijs tekenden na rust voor de Nederlandse treffers.

Weerden die deze zomer een transfer maakte van FC Twente naar het Franse Montpellier heeft tot nu toe drie interlands gespeeld. Haar debuut maakte ze op 4 maart 2019.

Oranje gaat in de poule met 24 punten uit acht duels soeverein aan kop. De Oranjevrouwen zitten in de poule bij Rusland, Slovenië, Turkije, Estland en Kosovo.

De dames spelen de laatste twee poulewedstrijden tegen Kosovo. Volgende week dinsdag gaan de dames in Pristina op bezoek bij Kosovo. Daarna volgt op 1 december in Zwolle de return.