Trainer Maduro nu ook dagelijks bij eerste selectie actief

ALMERE • Wo 28 oktober 2020 | 17:45 • Woensdag 28 oktober 2020 | 17:45

Trainer Hedwiges Maduro is vanaf nu ook dagelijks betrokken bij de trainingen van de eerste selectie van Almere City FC. De oud-profvoetballer is de hoofdtrainer van het beloftenelftal van Almere City FC, maar de eredivisie voor spelers onder de 21 jaar ligt stil momenteel vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Maduro mag daarom geen groepstrainingen meer leiden bij Almere City U21. Hij mag alleen met kleine groepjes van 4 spelers trainen.

Maduro legt uit waarom hij nu ook bij het eerste elftal betrokken is geraakt: "Dit hele seizoen spelen en trainen er al veel jongens van het elftal voor spelers onder de 21 jaar in de A-selectie. Dit geeft mij nu de gelegenheid om ook die jongens in de gaten te houden. Ik ben er vanaf nu dagelijks bij om dat vooral te checken en ook om het eerste elftal te helpen".

Verfrissende aanvulling
Maduro denkt dat hij complementair is aan de huidige technische staf onder leiding van hoofdtrainer Ole Tobiasen: "Mijn denkwijze, is iets anders. Ze zijn al een tijd bezig en ik kom dan in één keer van buitenaf. Ik kan dan bijvoorbeeld komen met: 'Hebben jullie hier wel aan gedacht of zouden jullie dit kunnen doen?' Dan is het natuurlijk aan de hoofdtrainer om daarin mee te gaan of niet. Dat is soms wel lekker, want dat kan verfrissend zijn. Dan word je eens een keer uit je tunnel gehaald en dat kan positief zijn".

Voorlopig geen beloften-competitie
De eredivisie voor spelers onder de 21 jaar ligt in ieder geval nog stil tot december. Volgens Maduro is het een lastige periode voor zijn gretige talenten: "Het gevoel dat je niet kan voetballen, dat je geen aanknopingspunt hebt wanneer je weer mag voetballen. Dat is dodelijk in het mentale aspect natuurlijk. Normaal heb je een voorbereiding en kan je naar een wedstrijd toewerken. Die motivatie moet je nu echt uit jezelf halen en dat is moeilijk".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel