Oud-commissaris Almere City Tonny Bruins Slot overleden

ALMERE • Ma 2 november 2020 | 15:29 • Maandag 2 november 2020 | 15:29

Tonny Bruins Slot is op 73-jarige leeftijd overleden. De oud-trainer, die vooral bekend werd als de rechterhand van Johan Cruijff bij FC Barcelona, was al geruime tijd ziek. Bruins Slot gold als één van de meest gerenommeerde scouts van Nederland.

Bruins Slot was van november 2011 tot en met begin 2013 aan Almere City FC verbonden als lid van de Raad van Commissarissen. Hij was in die periode ook actief voor de club als technisch adviseur van toenmalig directeur Raymond Groenteman. Bruins Slot was onder meer verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie in het seizoen 2012-2013.

Bruins Slot kende zijn grootste successen in de jaren 90 als assistent van Johan Cruijff bij Barcelona, toen de Catalaanse club onder het Nederlandse duo vier landstitels en de Europa Cup I veroverde. Met trainer Ronald Koeman werkte hij later samen bij PSV, Benfica, Valencia en AZ. Bruins Slot was de laatste jaren nog actief als scout voor Ajax.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel