Koploper Almere City zonder Balker tegen Jong AZ

ALMERE • Do 5 november 2020 | 18:25 • Donderdag 5 november 2020 | 18:25

Koploper Almere City FC heeft in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Jong AZ van vrijdagavond te maken met de nodige personele problemen. Trainer Ole Tobiasen kan in ieder geval geen beroep doen op Radinio Balker, Ilias Alhaft en Xian Emmers. Deze spelers zijn allen geblesseerd. Bovendien zijn Elias Sorensen en Anass Ahannach twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen de Alkmaarse beloften.

Radinio Balker viel afgelopen vrijdag tijdens de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Jong Ajax uit met een bovenbeenblessure. Onbekend is hoe lang de verdediger daarmee uit de roulatie zal zijn. Balker wordt tegen Jong AZ vermoedelijk vervangen door rechtsback Bram van Vlerken.

Ook Anass Ahannach en spits Elias Sorensen ontbraken donderdag op de laatste training. Ahannach heeft lichte knieklachten, terwijl de Deen Sorensen wat last heeft van zijn achillespees. Clubtopscorer Thomas Verheydt verliet donderdagmorgen 'uit voorzorg' voortijdig de training, maar is volgens trainer Tobiasen vrijdagavond waarschijnlijk wel inzetbaar.

Faris Hammouti, die ook geblesseerd uitviel tegen Jong Ajax, is volledig hersteld en start in de basis op het middenveld op de nummer 10 positie. Delvechio Blackson krijgt op de linksback positie nog de voorkeur boven de Belg Thibaut Lesquoy, die tegen Jong AZ als invaller wel weer minuten hoopt te gaan maken na zijn voetblessure.

Almere City FC is nu al 11 wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wil dit clubrecord doortrekken tegen Jong AZ, de nummer één-na-laatst van de ranglijst. Voor Mees Kaandorp (die vermoedelijk in de basis start) is het een speciale wedstrijd. Hij doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde bovendien 43 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor de Alkmaarse beloften. De wedstrijd tegen Jong AZ begint vrijdagavond om 21.00 uur in het Yanmar-stadion in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel