Voetballer Van Hilten van City FC naar DVS'33

ALMERE • Di 10 november 2020 | 13:37 • Dinsdag 10 november 2020 | 13:37

Voetballer Nicky van Hilten uit Almere vervolgt zijn carrière bij derdedivisionist DVS'33 uit Ermelo. De 23-jarige Van Hilten is afkomstig van profclub Almere City FC, waar zijn contract afgelopen zomer niet werd verlengd.

Van Hilten doorliep de gehele jeugdopleiding van Almere City FC en maakte in april 2018 zijn debuut in het eerste elftal onder toenmalig hoofdtrainer Jack de Gier. Hij kwam daarna enkele wedstrijden uit in de hoofdmacht van de Almeerders. Vorig seizoen brak Van Hilten in oktober onfortuinlijk zijn kuitbeen tijdens een wedstrijd van Jong Almere, waarna een lange revalidatie volgde.

Van Hilten kon afgelopen zomer onder de nieuwe technisch manager Teun Jacobs niet rekenen op contractverlenging bij de profclub, maar hield de afgelopen weken nog wel zijn conditie op peil bij Almere City O23 jaar van trainer Hedwiges Maduro.

De Almeerder tekent nu een contract voor 1,5 seizoen in Ermelo en laat op de clubwebsite weten erg blij te zijn dat hij aan de bak kan in de derde divisie: "Ik kende DVS al via mijn oud-ploeggenoten Adriaan Kruisheer en Tarik Evre. De speelstijl van de ploeg past goed bij mij en ik hoop dat ik mijn kwaliteiten als opkomende back daar kan gaan laten zien. Ik kan zowel uit de voeten op de rechter- als linkerflank. Als verdediger sta ik mijn mannetje, maar ik kom graag mee op om aan te vallen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten bij de groep”, aldus Van Hilten op de website van DVS'33.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel