Fanatieke Tsjech Plochy traint door bij hockeyclub

ALMERE • Za 14 november 2020 | 9:32 • Zaterdag 14 november 2020 | 9:32

Tsjechisch hockey-international Lukas Plochy van de Almeerse Hockey Club traint dagelijks enkele uren in zijn eentje op de velden van de Hoofdklasser om fit blijven. Daar waar de andere buitenlandse spelers van de club inmiddels zijn teruggekeerd naar hun geboorteland, blijft Plochy voorlopig gewoon in Almere.

In Tsjechië is momenteel een strenge lockdown en een avondklok. Als Plochy terug gaat naar zijn vaderland, betekent dit dat hij daarna 14 dagen in quarantaine moet. De Tsjech prefereert daarom om in Almere te blijven en traint dagelijks fanatiek op de velden van de club en in de gym. "In deze dagen is het lastig om iets te doen, want we kunnen niet met de groep trainen. Ik probeer daarom toch in vorm te blijven en probeer mij te blijven focussen op onze doelstellingen", aldus Plochy.

Liefde voor Almere

De Tsjech vindt het helemaal niet erg om in Almere te blijven, want hij heeft het enorm naar zijn in de stad: "Toen ik naar Almere kwam, had ik bepaalde verwachtingen. Maar toen ik hier éénmaal was, werden al die verwachtingen overtroffen. Ik was zo verbaasd over hoe aardig de mensen hier zijn. Almere voelt voor mij hetzelfde als mijn woonplaats in Tsjechië. Ik hou echt van de stad hier en de mensen om mij heen. Hier kan ik doen waar ik van hou en mijzelf verbeteren, daarom blijf ik hier"!

Ontmoeting met zijn idolen

Voor Plochy werd een droom werkelijkheid nu hij in de Hoofdklasse speelt, de sterkste competitie van de wereld. "Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Mijn droom is echt uitgekomen dit jaar. Ik kan het bijna niet geloven. Het leuke is dat de grote namen als Jeroen Herzberger en Sander de Wijn zulke aardige personen zijn. Had ik nooit verwacht. Ik speel nu tegen ze en ze kwamen gewoon naar mij toe om een praatje te maken. De hele wereld weet dat deze spelers buitengewoon zijn. Ik kijk echt naar ze als grote sterren", aldus Plochy.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel