Devyne Rensch talent van het jaar bij Ajax

LELYSTAD • Do 19 november 2020 | 18:39 • Donderdag 19 november 2020 | 18:39

Voetballer Devyne Rensch uit Lelystad is donderdag uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019-2020. Met het winnen van de Abdelhak Nouri Trofee is de 17-jarige Rensch de opvolger van Naci Ünüvar.

Rensch kreeg de prijs overhandigd door de familie van Abdelhak Nouri en Ajax hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. Rensch toonde zich op de website van de club zeer verheugd met het winnen van de prijs: "Deze trofee gaat een mooie plek krijgen op mijn kamer. Ik heb er geen woorden voor. Ik had het echt niet verwacht. Ik zal jullie niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen."

Lelystdeling Rensch is afkomstig van vv Unicum uit zijn geboorteplaats en belandde op zijn dertiende in de jeugdopleiding van Ajax. Daar ontwikkelde hij zich in de afgelopen jaren tot een sterke en balvaardige verdediger. Rensch debuteerde nog niet in Ajax 1, maar deed in de voorbereiding op het huidige seizoen al wel meerdere malen mee. In het oefenduel tegen Red Bull Salzburg scoorde hij een knappe goal. Voor Jong Ajax speelde hij tot nu toe acht wedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte.

Rensch treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van enkele grote spelers: Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Hedwiges Maduro, Christian Eriksen en Matthijs de Ligt werden in het verleden uitgeroepen tot het grootse talent van de jeugdopleiding van Ajax.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel