Handballers HAVAS ondanks corona volop in training

ALMERE • Za 21 november 2020 | 9:24 • Zaterdag 21 november 2020 | 9:24

De competitie van de handballers van HAVAS uit Almere ligt stil door corona, toch wordt er door de selectie wekelijks hard getraind in sporthal Stedenwijk. Speler/trainer Theo van den Bergh heeft voor deze wedstrijdloze periode een speciaal trainingsplan geschreven.

Van den Bergh, die in het dagelijks leven werkzaam is als sportdocent, kreeg van de club de vraag of hij vanuit zijn expertise een trainingsplan wilde opstellen. "Ik moest iets bedenken dat we toch bezig konden blijven in de sporthal in kleine groepjes die individueel trainen met hun eigen bal." Het plan kreeg in overleg met de club ook de goedkeuring van de gemeente en dus trainen zowel de heren als de dames van HAVAS tijdens de wedstrijdloze periode volgens het trainingsplan van Van den Bergh.

Ongeveer de helft van de 28-koppige selectie van HAVAS doet mee aan de trainingen. Van den Bergh: "Niet alle spelers van de selectie doen mee omdat ze zich daar niet prettig bij voelen. Vanwege veiligheid voor zichzelf en de mensen om hun heen. En dat is prima."

De handballers hopen dat eind januari de situatie rond corona dusdanig is verbeterd dat de competitie dan weer kan worden hervat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel