City FC speelt met 2-2 gelijk bij FC Volendam

ALMERE • Vr 27 november 2020 | 20:53 • Vrijdag 27 november 2020 | 20:53

Almere City FC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Na een meeslepende wedstrijd eindigde de Markermeerderby uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Almere City is door dit resultaat de koppositie kwijt, maar staat nog altijd op een keurige tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen heeft evenveel punten als koploper Cambuur, maar de Friezen hebben een wedstrijd minder gespeeld.

FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen 10 minuten op voorsprong na een omschakelingsmoment: Samuela Mulattieri werd gelanceerd, was sneller dan Helstrup en schoot vervolgens de bal hoog in de touwen bij doelman Woud: 1-0. Vervolgens herpakten de Almeerders zich en kwam de ploeg van Tobiasen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Kaandorp mocht in het centrum Verheydt wegsturen, die de bal handig langs doelman Joey Roggeveen prikte: 1-1. Dit betekende ook de ruststand aan De Dijk.

In een aantrekkelijke tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op een voorsprong. Almere City spits Thomas Verheydt stuitte van dichtbij op doelman Roggeveen, na klungelig balverlies van de thuisploeg. Aan de andere kant was FC Volendam gevaarlijk: na een messcherpe counter moest Mulattieri scoren, maar hij faalde oog in oog met City keeper Woud. Na 68 minuten was het wel raak voor de thuisploeg: Jari Vlak mocht op de rand van de zestien, ongehinderd en hard de 2-1 binnenschieten. Almere toonde echter veerkracht en kwam opnieuw via Thomas Verheydt op gelijke hoogte: de spits kopte op aangeven van invaller Xian Emmers de gelijkmaker achter doelman Roggeveen.

Wedstrijdverloop:

92. Afgelopen: 2-2

80. GOAL: Thomas Verheydt kopt op aangeven van Xian Emmers de 2-2 binnen.

75. FC Volendam verdediger Van de Ven kopt bijna in zijn eigen goal. Hij raakt de paal. De daarop volgende corner wordt door Verheydt gekopt maar Roggeveen redt.

70. Ilias Alhaft maakt zijn rentree, Bouyaghlafen maakt plaats voor hem.

68. Goal FC Volendam: Jari Vlak mag op de rand van de zestien aanleggen en schiet hard de 2-1 binnen. Hij wordt totaal niet aangepakt en schiet droog binnen.

58. Mulattieri moet de 2-1 maken voor FC Volendam nadat hij weer gelanceerd werd vanaf eigen helft: Op volle snelheid stuit hij echter van dichtbij op doelman Woud die knap redt.

56. Wat een kans voor Almere City na knullig inleveren van Flint. Verheydt stuit echter van dichtbij op Roggeveen.

55. Weer is Volendam via Mulattieri dichtbij de 2-1.

54. Hammouti maakt plaats voor Xian Emmers bij Almere City FC.

54. Josh Flint schiet voorlangs namens de thuisploeg.

46. De 2e helft is begonnen.

Rust: 1-1

41. FC Volendam is gevaarlijk: hard schot van Jari Vlak wordt door keeper Woud tot corner verwerkt.

31. FC Volendam verdediger Van de Ven krijgt geel na een overtreding op Kaandorp.

22. Goal Almere City FC: op aangeven van Mees Kaandorp prikt Thomas Verheydt de bal binnen: 1-1.

15. City rechtsback Bram van Vlerken geeft voor, maar spits Thomas Verheydt kan de bal niet lekker raken in het centrum en schiet hoog over.

10. Eerste gevaar namens Almere: Thomas Verheydt schiet voorlangs.

9. Goal FC Volendam: Samuele Mulattieri wordt weggestuurd en schiet de bal hoog in de touwen: 1-0

3. Het eerste gevaar komt van de thuisploeg: Francesco Antonucci ziet zijn inzet gekeerd door City doelman Michael Woud.