Windsurfer Kiran Badloe pakt brons bij EK

FLEVOLAND • Za 28 november 2020 | 17:21 • Zaterdag 28 november 2020 | 17:21

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad heeft zaterdag bij het Europees Kampioenschap in de RS:X-klasse in Portugal een bronzen medaille gewonnen. Badloe begon als vierde aan de afsluitende medalrace, die hij winnend wist af te sluiten. Het leverde hem het brons op.

Badloe wist voorafgaand aan de medalrace al dat hij alleen nog een kleine kans had op een medaille. Hij moest daarvoor de medalrace winnen en was afhankelijk van het resultaat van de concurrentie. De achterstand op Yoav Cohen uit Israel die zich als eerste had geplaatst voor de finale was sowieso al te groot om nog een gooi te doen naar de Europese titel. Cohen won uiteindelijk ook de gouden medaille.

Lilian de Geus
Ook Lilian de Geus uit Almere slaagde er tijdens dit EK in Vilamoura niet in haar Europese titel te prolongeren. De Geus begon als negende aan de medalrace in de wetenschap dat ze geen plaatsen meer kon goedmaken op de concurrentie. Ze kwam in de laatste beslissende race als derde over de finish. De Europese titel bij de dames ging naar Charlene Picon uit Frankrijk.

Beide Flevolandse windsurfers hebben zich al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio waar ze volgend jaar voor goud gaan in de RS:X-klasse. Bij de volgende zomerspelen in 2024 in Parijs zal het ‘gewone’ windsurfen worden vervangen door het spectaculaire windfoilen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel