Basisplaats lonkt voor Xian Emmers tegen Jong Utrecht 

ALMERE • Do 3 december 2020 | 19:37 • Donderdag 3 december 2020 | 19:37

Almere City FC speelt vrijdagavond zijn laatste thuiswedstrijd van 2020 in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen neemt het dan in het eigen Yanmar stadion op tegen Jong FC Utrecht, de huidige nummer 13 van de ranglijst. Later deze maand volgen nog wel uitwedstrijden tegen Telstar en Jong PSV en op 17 december spelen de Almeerders in het toernooi om de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen eredivisieclub VVV Venlo.

De Belg Xian Emmers start tegen Jong FC Utrecht vermoedelijk in de basis bij Almere City FC. Voor de huurling van de Italiaanse topclub Internazionale is dit pas zijn eerste basisplaats sinds zijn komst naar de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie. Emmers scheurde in september tijdens een invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss zijn enkelbanden, maar mocht 2 weken geleden zijn rentree maken. Tegen Go Ahead Eagles wist Emmers te scoren en vorige week leverde hij de assist op de 2-2 van Thomas Verheydt tegen FC Volendam.

De Deense spits Elias Sorensen is nog altijd niet inzetbaar voor Almere City. De huurling van Newcastle United kampt nog altijd met een achillespees blessure. Hij hervat volgende week waarschijnlijk de training. Ook Anass Ahannach is met een knieblessure niet inzetbaar tot het nieuwe jaar. Radinio Balker heeft wel weer de training hervat en zit tegen Jong FC Utrecht weer bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling Almere City:

Woud, Van Vlerken, Mirani, Helstrup, Lesquoy, Koolwijk, Receveur, Emmers, Kaandorp, Verheydt en Bouyaghlafen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel