Van den Bielerd speelt voortaan waterpolo in Hongarije

LELYSTAD • Za 19 december 2020 | 10:17 • Zaterdag 19 december 2020 | 10:17

Waterpolokeeper Ian van den Bielerd uit Lelystad wil hogerop en vertrekt naar Hongarije. Met deze stap komt een droom uit voor de waterpoloër uit Flevoland. De Lelystedeling speelt nu nog voor eredivisieclub ZVL-1886 uit Leiden.

Van den Bielerd vindt dat hij bij ZVL te weinig speeltijd krijgt op het hoogste niveau en dat hij zich daarom niet goed genoeg kan ontwikkelen. Hij zegt dat de begeleiding voor keepers in Hongarije beter is dan in Nederland en dat hij met meer specifieke aandacht beter kan worden in deze tak van sport.

Van den Bielerd kan zich aansluiten bij Oázis SC uit Boedapest. Deze club speelt niet op het hoogste niveau in Hongarije, maar Van den Bielerd wil zich stapje voor stapje opwerken.

"In Hongarije ligt het niveau gewoon veel hoger, dus de kans voor mij is groter om mij daar te ontwikkelen." Van den Bielerd begon zijn waterpolocarrière bij Z&PC de Houtrib in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel