City FC wil 2020 afsluiten met hoogste klassering ooit

ALMERE • Zo 20 december 2020 | 16:21 • Zondag 20 december 2020 | 16:21

Almere City FC wil maandagavond in Eindhoven het kalenderjaar 2020 afsluiten met een overwinning op Jong PSV. De ploeg van trainer Ole Tobiasen staat achter Cambuur stevig op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Nooit eerder wisten de Almeerders het kalenderjaar met zo’n hoge klassering af te sluiten.

Verdediger Radinio Balker van Almere City FC is weer helemaal hersteld van een bovenbeenblessure. Hij zal zeer waarschijnlijk maandagavond tijdens het uitduel tegen Jong-PSV weer terugkeren in de basiself van trainer Ole Tobiasen. Dit gaat ten koste van rechtervleugelverdediger Bram van Vlerken, die daardoor genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. Voor Van Vlerken is het zuur dat hij het duel tegen zijn oude club niet in de basis mag beginnen. "Daar baal ik van. Ik heb de afgelopen weken veel gespeeld en nu maakt de trainer een andere keuze, helaas.’’

Met de terugkeer van Balker stroomt de ziekenboeg van de Almeerders langzaam maar zeker leeg. Ilias Alhaft die last heeft van een gekneusde voet is vermoedelijk nog niet fit genoeg om tegen Jong PSV zijn rentree te maken. Ook Mees Kaandorp is een twijfelgeval. Hij verliet het trainingsveld met een lichte blessure.

De Almeerders zijn bezig aan een succesvol seizoen. De ploeg staat met 37 punten uit zestien duels achter koploper Cambuur stevig op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV is de nummer zestien. Het duel maandagavond in Eindhoven begint om 18.45 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel