City FC wint in slotfase van Jong PSV

ALMERE • Ma 21 december 2020 | 18:39 • Maandag 21 december 2020 | 18:39

De profs van Almere City FC hebben de laatste competitiewedstrijd van 2020 in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De ploeg van trainer Ole Tobiasen pakte door een treffer van Elias Sörensen in de slotfase tegen Jong PSV de winst: 1-2. Bij de rust stond de thuisploeg nog met 1-0 voor in Eindhoven.

De PSV-talenten kwamen al snel op voorsprong. Aanvaller Fode Fofana prikte in de vierde minuut van dichtbij vanuit een scrimmage de 1-0 binnen voor de Eindhovenaren. Het duurde tot de 24e minuut dat de Almeerders iets terug konden doen. Oussama Bouyaghlafen zag zijn schot gekeerd worden door doelman Vincent Muller. Kort daarna voorkwam de PSV-doelman opnieuw een tegentreffer na een schot van Xian Emmers. In de 34e minuut is Thomas Verheijdt met een intikker en met een kopbal twee keer heel dicht bij de gelijkmaker.

In de tweede helft krijgt Jong PSV nog een grote kans na een misverstand in de Almeerse verdediging. Doelman Michael Woud kan ternauwernood een doelpunt van Jeremy Antonisse voorkomen. Een paar minuten later is Elias Sörensen dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet wordt onschadelijk gemaakt door doelman Muller. In de 72e minuut levert het offensief van de Almeerders eindelijk rendement op. Thomas Verheijdt knikt een voorzet van Thibaut Lesquoy onberispelijk binnen: 1-1. Ver in blessuretijd kroont Elias Sörensen zich met een hard schot in de kruising tot matchwinner: 1-2.

City sluit het kalenderjaar 2020 af met de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de eredivisie. De volgende competitiewedstrijd spelen de Almeerders op zaterdag 2 januari. Dan is in het Yanmar stadion De Graafschap de tegenstander.

Wedstrijdverloop:

18.45 uur: de wedstrijd is begonnen in Eindhoven.

4e. 1-0 voor Jong PSV. Doelpuntenmaker Fode Fofana.

24e. Schot Bouyaghlafen en van Emmers wordt gekeerd door PSV-doelman Vincent Müller.

34e. Thomas Verheijdt is met een intikker en een kopbal heel dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Müller houdt zijn doel schoon.

TWEEDE HELFT:

52e. misverstand in de verdediging. Doelman Woud voorkomt een doelpunt van Jeremy Antonisse.

57e. mooie aktie Sörensen die zijn schot gekeerd ziet door de PSV-doelman.

58e. Bouyaghlafen gaat in de zestien onderuit. De scheidsrechter ziet er niets in.

72e. Na een voorzet op maat van Lesquoy knikt Verheijdt de gelijkmaker binnen: 1-1.

90e. Elias Sörensen schiet de bal hard in de kruising: 1-2.