Sporten is voor tennisveteraan Roza de Roover een 'way of life'

ZEEWOLDE • Di 22 december 2020 | 11:26 • Dinsdag 22 december 2020 | 11:26

Drie op de vijf ouderen van 65 jaar en ouder in Nederland bewegen te weinig. Roza de Roover uit Zeewolde vormt hierop een uitzondering. De 68-jarige uit Zeewolde is wekelijks nog zeer actief met diverse sporten zoals tennissen en wandelen. "Het is voor mij een 'way of life'."

In tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten heeft De Roover geen moeite om in beweging te komen. De Roover: "Ik heb geen zitvlees. Voor veel mensen is bewegen een opgave omdat ze het met tegenzin doen. Maar dit geldt niet voor mij. Het is voor mij juist een opgave om niet te kunnen sporten."

Van jongs af aan is De Roover sportief geweest. In haar jeugd deed ze aan judo, op 40-jarige leeftijd is ze begonnen met tennissen. Daarnaast mag ze graag fietsen en wandelen.

Wekelijks staat De Roover op de tennisbaan van tennisvereniging De Punt uit Zeewolde met haar tennismaatje Petra Weijsz. Weijsz: "Het is een hele fanatieke dame, ons niveau is ongeveer hetzelfde dus dat is heel erg leuk. Ze is heel sportief en loopt op alle ballen, ze is erg gezellig."

De Roover is ervan overtuigd dat sporten een positief effect heeft op de gezondheid: "Ik zeg hier altijd op de tennisbaan tegen anderen dat we dit zo lang mogelijk moeten volhouden." Volgens De Roover is ook wandelen heel gezond. "Ga lekker naar buiten, het verrijkt je leven. In de natuur zijn en de vogeltjes horen fluiten, de jaargetijden zien veranderen, dat is volop genieten. Als je met anderen wandelt kun je hele mooie gesprekken voeren en dat geeft zoveel voldoening. Het verrijkt je leven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel