Tafeltennisveteraan dankt zijn leven aan sport

ALMERE • Do 24 december 2020 | 7:14 • Donderdag 24 december 2020 | 7:14

Twee van de drie 65-plussers in Nederland bewegen te weinig. Dit geldt niet voor tafeltennisveteraan Ko van Raaphorst uit Almere. Voor de 83-jarige Almeerder speelt sport een belangrijke rol in zijn leven: "Sport heeft mijn leven gered."

Van Raaphorst kreeg in 2014 tijdens het hardlopen vermoeidheidsklachten die hij nog niet eerder had ervaren. Na onderzoek kwam hij bij de cardioloog terecht die slecht nieuws voor hem had. Van Raaphorst: "Hij vertelde dat ik een open-hart-operatie moest ondergaan waarbij een nieuwe hartklep en enkele omleidingen zouden worden aangebracht."

De tafeltennisveteraan herstelde snel van de geslaagde operatie. Hij besefte maar al te goed dat hij veel geluk heeft gehad. Van Raaphorst: "Ik heb het meegemaakt dat kennissen die veel jonger waren dan ik hetzelfde probleem hadden. Zij zijn tijdens het hardlopen na een hartstilstand dood neer gevallen."

Wekelijks is Van Raaphorst volop aan het sporten. Hij speelt competitie bij tafeltennisvereniging bij ATC Almere. Daarnaast is hij wekelijks actief met tennis, fietsen, wandelen en soms ook hardlopen. Hij hoopt deze levensstijl zo lang mogelijk vol te houden. "Ik voel me helemaal geen 83-jarige, ik voel me nog erg jong. Ik win nog regelmatig een partijtje van een 20- of 30-jarige tegenstander. Dat komt omdat ik veel meer evaring heb."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel