City FC begint 2021 meteen met topper tegen De Graafschap

ALMERE • Vr 1 januari 2021 | 20:05 • Vrijdag 1 januari 2021 | 20:05

De profvoetballers van Almere City FC beginnen het nieuwe jaar zaterdagavond direct met een regelrechte topper in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders, die 2e staan op de ranglijst, ontvangen in het eigen Yanmar stadion de nummer 3 De Graafschap.

Almere City FC wil dit seizoen promoveren naar de eredivisie en ligt daarvoor op koers. De nummer 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie promoveren aan het einde van het seizoen naar het hoogste niveau. Mochten de Almeerders van directe concurrent De Graafschap weten te winnen, dan slaan ze een gat van 8 punten met de ploeg uit Doetinchem.

Ilias Alhaft ontbreekt
Trainer Ole Tobiasen kan tegen de Superboeren geen beroep doen op aanvaller Ilias Alhaft, die kampt met een hamstringblessure. De snelle vleugelaanvaller is pas over 4 weken weer inzetbaar. Ook Anass Ahannach en Shayon Harrison ontbreken tegen De Graafschap.

Hammouti voor Emmers
Trainer Ole Tobiasen lijkt in vergelijking met de laatste wedstrijd van 2020 tegen Jong PSV (1-2 winst) voor de 'nummer 10 positie' te kiezen voor Faris Hammouti in plaats van de Belg Xian Emmers.

Voor middenvelder Tim Receveur en tweede doelman Agil Etemadi is het een bijzondere wedstrijd tegen de ploeg uit de Achterhoek. Zij stonden in het verleden onder contract bij De Graafschap.

Periodetitel
Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de strijd om de tweede periodetitel. De eerste periodetitel ging naar Cambuur. De Friezen gaan ook aan kop in de tweede periode met 21 punten, Almere City volgt op 2 punten. Mochten de Almeerders zaterdagavond thuis van De Graafschap winnen, dan verzekert de ploeg van Ole Tobiasen zich in ieder geval van een play-off ticket. Concurrenten FC Volendam en NEC kunnen Almere dan namelijk niet meer achterhalen in de tweede periode.

Vermoedelijke opstelling:
Woud, Balker, Mirani, Helstrup, Lesquoy, Koolwijk, Receveur, Hammouti, Sorensen, Verheijdt en Bouyaghlafen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel