City FC wint topper van De Graafschap en pakt play-off ticket

ALMERE • Za 2 januari 2021 | 20:50 • Zaterdag 2 januari 2021 | 20:50

Almere City FC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een overwinning op naaste concurrent De Graafschap. In het Yanmar stadion eindigde de topper in een 1-0 zege door een late kopgoal van spits Thomas Verheydt.

Door de zege hebben de Almeerders nu een gat geslagen van acht punten op de nummer drie uit Doetinchem. Bovendien legt de ploeg van Ole Tobiasen door de overwinning via de periodestand beslag op een ticket voor deelname aan de play-offs.

De eerste helft begon direct in een hoog tempo en er was onmiddellijk veel strijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Almere City FC was gevaarlijk in de openingsfase via Verheydt en Bouyaghlafen, maar De Graafschap kreeg na 20 minuten de grootste kans van het eerste bedrijf: Konings schoot op aangeven van Lelieveld van dichtbij naast.
Almere City kreeg na een half uur een goede kans op de openingstreffer na een vrije trap van Koolwijk: Mirani kon bij de tweede paal terugleggen, maar Graafschap-aanvoerder Seuntjens kon net voorkomen dat Helstrup de bal binnenkopte.

In de tweede helft bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Na 67 minuten waren de gasten opnieuw dichtbij de 0-1 na geklungel bij Almere bij het uitverdedigen: Elmo Lieftink kreeg hierdoor een gigantische kans, maar doelman Michael Woud bracht knap redding. De wedstrijd leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de 90e minuut sloeg Almere City alsnog toe: spits Thomas Verheydt kopte een corner binnen en bezorgde de thuisploeg het volle pond. In de extra tijd miste Van Huizen nog een dot van een kans om de gasten op 1-1 te zetten.

Almere City is na de zege op de Superboeren zeker van deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen voor promotie naar de eredivisie. Cambuur kan in de tweede periode nog als eerste eindigen, maar die club heeft de eerste periode al gewonnen.

Almere City FC- De Graafschap 1-0

1-0 Verheydt (90)

Arbiter: Dennis Higler

Geel:

Almere City FC:
Woud, Balker (Emmers/68), Mirani, Helstrup, Lesquoy, Koolwijk, Receveur, Hammouti, Sorensen (Breedijk/91), Verheijdt en Bouyaghlafen (Kaandorp/68)

De Graafschap:
De Boer, Lelieveld, Van Heertum, Van der Pavert, Tutuarima, Lieftink, Seuntjens, Dekker (Schuurman/86), Verbeek (Neghli/65) en Konings (Opoku/78)

Wedstrijdverloop:

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion

2. Direct een kopkans voor Bouyaghlafen na de voorzet van City rechtsback Balker.

3. Uitbraak voor De Graafschap, maar Konings glijdt uit

5. Weer een enorme kans voor Almere City: Verheijdt wordt bediend door Hammouti, maar zijn inzet belandt in de handschoenen van Rody de Boer.

15. Vrije trap van Ryan Koolwijk belandt in De Graafschap muur.

20. Grootste kans van de wedstrijd tot dusverre is voor de gasten: na een goede loopactie van Lelieveld over rechts kan Joey Konings de bal van dichtbij binnenschieten maar hij mikt naast.

23. Bouyaghlafen raakt de bal compleet verkeerd, maar zijn schot wordt bijna tot goal gepromoveerd door Sorensen, die van dichtbij mag koppen.

30. Enorme kans voor Almere City na een vrije trap van Koolwijk: Mirani kan bij de 2e paal verlengen, maar Graafschap captain Seuntjens voorkomt vervolgens dat Helstrup de bal van dichtbij kan binnenkoppen.

34. Weer is Almere dichtbij de openingstreffer: de voorzet van linksback Lesquoy wordt net naast gekopt door Bouyaghlafen.

45. Rust: 0-0

46. De tweede helft is begonnen in Almere.

60. Beide ploegen weten tot dusverre weinig te creeren in de 2e helft.

67. Enorme kans voor De Graafschap voor Elmo Lieftink na geklungel bij Almere bij het uitverdedigen, maar doelman Michael Woud redt knap.

68. Dubbelwissel Almere: Kaandorp en Emmers komen voor Bouyaghlafen en Balker. Hammouti gaat rechtsback spelen.

76. Weer zijn de gasten gevaarlijk: de inzet van Tutuarima gaat via het been van Hammouti net over ten koste van een corner.

89. GOAL Almere City: Thomas Verheijdt kopt de corner binnen en zet Almere City op voorsprong.

93. De Graafschap krijgt nog een giga kans op de 1-1 maar Toine van Huizen mist van dichtbij !!