Voetbalster Weerden wil voet tussen deur bij Oranje

ALMERE • Wo 6 januari 2021 | 16:06 • Woensdag 6 januari 2021 | 16:06

Voetbalster Ashleigh Weerden uit Almere wil komende zomer dolgraag met het Nederlands elftal afreizen naar de Olympische Spelen van Tokio. In Japan hoopt ze dan met de Oranje Leeuwinnen goud te pakken. Om dit doel te bereiken wil de oud-speelster van S.C Buitenboys zich goed ontwikkelen bij haar Franse topclub Montpellier, waar ze sinds de zomer van 2020 onder contract staat.

De 21-jarige Weerden kan terugkijken op een roerig afgelopen jaar: "Het was een chaos jaar, aangezien je ineens beseft dat je je laatste wedstrijd voor FC Twente hebt gespeeld. Ik had het niet helemaal mooi afgesloten, gewoon omdat ineens corona uitbrak. Maar het was ook een mooi jaar, omdat ik een hele mooie stap heb kunnen maken, ondanks deze pandemie."

Oranje Leeuwinnen
In de afgelopen maanden werd Weerden de ene keer wél en de andere keer niet opgeroepen door bondscoach Sarina Wiegman voor interlands van het Nederlands elftal. Dit moet veranderen in 2021: "Ja, voor mij is het gewoon belangrijk dat ik op een gegeven moment wel gewoon mijn voet tussen de deur houd bij Oranje, dat ik er bij blijf zitten. Want nu is het nog een beetje wisselend".

Hoop op Tokio 2021
Weerden wil zich daarom dit jaar goed blijven ontwikkelen bij haar club Montpellier en hoopt dan komende zomer op een selectie voor de Olympische Spelen van Tokio: "Dat is toch wel heel gaaf om mee te maken. Voor voetbal is het niet het hoogst haalbare, maar ik zou het wel super tof vinden om het mee te maken".

Goud
En áls Weerden uiteindelijk door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd wordt voor de Spelen in Tokio dan gaat de Almeerse maar voor één ding: "We zijn Europees kampioen en wonnen zilver op het afgelopen WK, dan denk ik dat je echt wel mag gaan voor goud! Dat weet ik wel zeker", aldus Weerden.

Door het coronavirus ging er een streep door de Olympische Spelen van afgelopen jaar. Het grootste sportevenement van de wereld werd doorgeschoven naar 2021. In een serie de verhalen van vijf Flevolandse Olympische sporters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel